sunnuntai 26. maaliskuuta 2017

Laiska urheilija? 10h liikuntaa viikkoon..

Juuri matkalla töihin polkemassa suunnatonta ylämäkeä.




Terve taas pieneen hetkeen.

Tossa viime viikolla torstai aamu töihin polkiessani havahduin ja tajusin, et mä oon laiska liikunnan harrastaja. Mä harrastan useita tunteja viikossa jos hyötyliikunta lasketaan mukaan. Viikkoon mahtuu 7-12 tuntia liikuntaa. Pyöräilyä, lenkkeilyä, ultimatee, futista ja lentopalloa. Viime viikolla oli 11 tuntia. Mutta silti olen laiska ja huono kuntoinen. Laiskuus ilmenee siinä esim. kun poljen ja en enää jaksa polkea kovaa vaikka tasaisella, ni helposti mä laitan pienempää vaihetta ja hidastan vauhtia kunnes ei enää tarvii polkea ns. täysiä. Tai jos on pienikin ylämäki, ni mä helposti vaan lopetan polkemisen ja laitan pienimmän vaihteen ja sit vaan "löntystän" ylös. Vaikka ihan hyvin voisin laittaa yhen tai kaks vaihetta isommalle. Vähän polkisin kovempaa, vaan vähän, ni olisin jo kolme kertaa nopeammin mäen päällä. Ja sitten olen muutenkin tosi huono puskemaan itseäni eteenpäin kohti mukavuus alueen ulkopuolelle. Huonoa kuntoa olen nyt yrittänyt muuttaa käymällä ihan hölkkäämässä. Aloitin sen viikko sitten ja oon käyny aluksi pari kertaa kävelemässä tunnin ja pari. Laiskuutta en ole sen kummemmin ikinä miettiny vaikka tosi aktiivinen muuten olen, mutta senkin saisi varmaan kitkettyä paremmin pois jos mun kunto kohentuisi reilummin. Tuli ihan mieleen, et voiko oikeasti olla sellaista termiä kuin laiska urheilija? :D

Heiaheia palvelusta viimeisen kahden viikon reeniloki

Sitten toinen asia johon havahduin. Oon ollut aina huono katsomaan itseäni peilistä. Varsinkin nytten kun pudotan painoa. Sanotaan aina, että vaakaa ei saisi katsoa, vaan peilistä ne muutokset. No enpä ole ikinä osannut itseäni peilistä katsella. Kuitenkin huomasin, että ala/keski vartalo on selkeästi kutistunut ja naamasta kin ehkä vähän? Mutta selkeästi ylä vartalo muuten ei ole saanut mitään muutosta. Samoihin aikoihin törmäsin ihan vahingossa artikkeliin jossa kerrotaan kuinka teet yleisimmät virheet kun haluat näkyvän pyykkilaudan(jota en ainakaan vielä hae). Siinä kerrottiin, että paras tapa polttaa rasvaa vatsasta ja keski vartalosta ei ole se, että menet tekemään sata kpl perinteisiä vatsan rutistuksia. Vaan se, että teet monipuolisesti useita liikkeitä jotka kohdistuu isoihin lihaksiin, eikä pelkästään edessä oleviin pieniin vatsa lihaksiin. Heti tämän jälkeen törmäsin Ida Jeminan blogiin jossa oli juttu nopeasta 10 minuutin HIIT keskivartalon reenistä "10 minuutin vatsatreeni kotona." Muokkasin sitä vähän sillai, että lisäsin siihen kolme liikettä lisää rintaan ja selkään. Kokeilin tätä heti seuraavana aamuna. Kuten löytämässäni artikkelissa myös sanottiin, että se rasvaa polttava reeni tai jumppa kannattaa tehä aamusta. Ihan sitä varten heräsin sen 30 min aikaisemmin ja tein tämän " 10 min vatsa reenin"  kahteen kertaan HIIT muodossa 30s työtä ja 30s lepoa, 5 min taukoa ja alusta. Siitä hyvä puolen tunnin jumppa aamun startiksi. Mietin tässä kuitenkin pilkkovani tuota minun laatimaani versiota sillai, että otan selkä liikkeet kokonaan pois ja teen selkään sitten toisena päivänä/aamuna oman HIITin. Siihen selkä versioon laitan kolme eri lankkua ja lisään Ristiote YouTube kanavan "miten saada ensimmäinen leuanveto?" videosta pari liikettä. Nämä ajattelin tehdä perättäisinä aamuina ja sit yksi välipäivä(keskiviikko). Sitten taas torstai ja perjantai ja vklp mahdollisesti kokonaan vapaata, ni pysyy rytmi kunnossa. Selkä puolelle voisi ehkä ottaa pari liikettä lisää jos hyviä ehdotuksia löytyy?

• Ensin VATSA HIIT 30 sekuntia työtä ja 30 lepoa. 5 min lepoa ja uudestaan alusta. Ja se näyttää tältä:
1. Punnerrus
2. Istumaan nousu
3. Linkkuveitsi + kierto
4. Sakset
5. 3 pientä ylävatsan nostoa
6. Jalan nostot
7. Kylki nostot
8. Uudestaan toiselle puolelle
9. Puoli linkkuveitsi
10. Polvi kyynerpäähän kierto

• Sitten SELKÄ HIIT. Myös 30s työtä, 30s lepoa. 5 min tauko ja alusta:
1. Roiku tangossa ja vedä lapoja ylös.
2. Roiku matalalla tangolla ja vedä itsesi kokonaan ylös.
3. Pelkästään roikkuminen
4. Selän ojennus
5. Lankku
6. Kylki lankku
7. Toinen puoli kylki lankku

"Takapihan" urheilukentän nurkasta nöytyy tollanen street workout nurkkaus. Kuvasta puuttuu vielä omalla kehonpainolla toimivat laitteet.

Tossa sitten viime viikolla tuli kertaalleen vedettyä vatsa ja sunnuntaina vielä selkä. Jonka jälkeen vielä mukavalle pienelle ja kevyelle kävelylle kohti kaunista auringonlaskua. Kyllä tuntuu taas ihan erilaiselta ja kroppa kiittää pienen kivun kautta. Tietää ainakin että on menny oikeisiin kohtiin ku vatsa, kylki ja selkä lihaksissa tuntuu. Painosta vielä sen verran, että on pysynyt samana. Johtuu varmaan siitä, et on tullu syötyä vähän mitä sattuu, mutta onneksi siitä ei ole ressiä kun muuten on hyvä olla :)





Näihin maisemiin oli pakko lähteä iltakävelylle. Ei voinut kieltäytyä.
Hyvää alkanutta ja aurinkoista viikkoa kaikille :)


Kuunneltu biisilista: Californication OST (Spotify)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti