lauantai 1. huhtikuuta 2017

Vihdoinkin sain leikkaus ajan




Sain vihdoinkin ajan leikkaus pöydälle. 6 kk sitten luvattiin, että saan ajan 4 kk päähän. Usko meni monta kertaa, et onko ne unohtanu mut tahallaan vai vahingossa. Kirurgin kanssa ensin tapeltiin, että onko leikkaus tarpeellista. Minun mielestä on. Hänen mielestä ei. Lopputulos: leikataan nyt sitten vaan toinen käsi.

Rannekanavaoireyhtymä (syndroma canalis carpi).
Oireet on pahentunut huomattavasti viime aikoina. Jos edellis päivänä on ollut fyysisesti raskaampi, ni seuraavana aamuna on tosi kipeät sormet. Lisäksi aina kuun lopussa kun raha loppuu, enkä enää pääse työkokeiluun julkisilla, ni täytyy mennä pyörällä. Pyörällä ajo tekee oireista todella pahan. Jo pyöräillessä alkaa tekee kipeetä sormille. Pyöräily on kuitenkin minulle tosi rakas elämänmuoto. Vuoden vaihteessa aloitettu massiivinen elämänmuutos. Monipuolista liikuntaa on lisätty huomattavasti. Viikossa tulee 7-13h liikuntaa. Samaan aikaan projekti "painonpudotus ilman stressiä" alkoi. Kaikki on mennyt tähän asti hyvin. Välillä on tullut vähän painoa takas, mutta se kuuluu tähän stressittömään painon pudotukseen(Myös talous vaikuttaa asiaan :D).

Sairastelun pelko.
8 kiloa on parhaimmillaan lähtenyt. Nyt taidan olla 7 kiloa kevyempi joulusta. Täytyy ottaa loppu kiri ja saada -10 kiloa täyteen ennen leikkausta. Leikkaukseen lähden innokkaana. Onhan tätä jo odotettu, mutta pelko siitä, et paljonko otan takaisin kiloja sairastelun aikana on suuri! Mulla on tapana syödä paljon, paljon kaikkea hyvää(eli epäterveellistä) jos on tylsää. Ekat 2 viikkoa en saa liikkua enkä tehdä mitään. Leikkauksesta saan 2-5 viikkoa sairaslomaa. 5 viikkoa liikkumatta!?!? :o Toki kävellä voin sitten aikanaan.

Böndelle toipumaan.
Pieniä suunnitelmia on tehty etukäteen. Lähden maalle toipumaan toivonmukaan stressittömään ympäristöön ja herkuhetkiin aion valmistautua valmistamalla itse omaa herkkua. Nimittäin banaani kookos jäätelö. Reseptinä toimii pakastettua banaania ja kookos maito eikä mitään muuta. Kannattaa kokeilla! Saat makeamman mitä tummempia banaaneja käytät. Jäätelö on melko terveellistä. Sokeri tulee ainoastaan banaanista mitä nyt ei ole kauheasti. Saas nähä kauanko jaksan mussuttaa tätä :D

Leikkaus.
Leikkaus on reilun kahden viikon päästä 18.4. jota odotan innolla. Ei pitäisi olla mikään iso juttu. Ranteeseen paikallispuudutus, viiden sentin viilto ja pokittainen nivelside halkaistaan. Näin vapautetaan keskihermo. Tikit kiinni ja leikkaus on 30 minuutissa ohi. En saa yksin mennä kotiin ja tarvitsen aikuisen ihmisen läsnäoloa seuraavan vuorokauden ajan. Katsotaan kuinka toipuminen maalla sujuu.

Nyt hyvää vklp kaikille ja tämä ei ole aprillipila ;)


Tällä kertaa ei musiikkia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti