sunnuntai 5. helmikuuta 2017

Työttömyydestä työkokeiluun

Aikaisemmat bloggauksesni koskivat enimmäkseen menneitä. Nyt päästään jo nykyhetkeen.

Työttömäksi ei työnhakijaksi.

Minusta tuli työtön sen jälkeen kun olin reilu puolitoista vuotta postilla
pätkähommissa. Työt päättyivät pari kk ennen vuoden loppua. Etsin kovasti uutta työpaikkaa. Vietin siinä alussa paljon aikaa maalla vanhempien apuna. Pääsin pitkästä aikaa tekemään kovaa fyysistä työtä parin vuoden tauon jälkeen. Ennen olen aina tehnyt fyysistä kovaa työtä, mutta ranteisiin tullut vaiva (josta jo aikaisemmin kerroin) pakotti minut vaihtamaan kevyempiin hommiin. Nyt sitten taas kovissa hommissa ja heti kämmenet ja sormet taas puuduksissa. Kerkesin jo unohtaa vaivan kun sitä ei ollut pariin vuoteen. Menin sitten heti takaisin kotiin Helsinkiin päästyäni lääkäriin. Siellä todettiin saman tien, että mun kannatta mennä lekurin tutkittavaksi, jotta pääsisin leikkaukseen. Lekurin juttusille pääsin hyvin äkkiä, jo seuraavalla viikolla. Lekuri ei ollut aluksi sitä mieltä, että mun vaiva olis niin paha, että leukkaus olisi välttämätöntä. Hetken sinä jutellessa tultiin siihen tulokseen, että leikataan vaan jos mä kertta niin haluan. Pääsen leikkaukseen joskus huhtikuussa tai aikasemmin jos saan peruutus paikan.

Ahdas rannekanava.

Minulla siis on ahdas rannekava. Eli kun mun ranteet rasittuu fyysisestä työstä kuten
Leukkaus tehdään kuvan osoittamaan kohtaan
puusepän tai kirvesmiehen hommista joihin olen kouluttautunut, niin hermot saavat aikaan tunteen ihan kuin sormissani ja kämmenissä ei kiertäisi veri vaikka oikeasti kiertää. Oireet ilmenee yleinsä vasta seuravana yönä rasituksen jälkeen ja oireet häviää heti kun alan roikottamaan käsia sängyn reunalta alas. Sitten oireet palaa taas heti kun nostan käden.

Oireet ei tule pelkästään fyysisestä työstä vaan myös fyysisestä liikunnasta. Jos on esim. ollut raskas sali viikko niin viikon loppupäässä alkaa oireilee. Tai jos on pitkä pyörälenkille takana kuten yli 2 tuntia yhtämittaan kestävä lenkki. Se käsille tuleva tärinä aiheuttaa oireita heti ja joudun päästämään pyörän stongasta irti ja ravistelee käsiä. Samat oireet tullut myös tennistä pelatessa. Se ei ole kivaa..

Te-toimiston urapsykiatri.

Samoihin aikoihin päätin kokeilla Te-toimiston tarjoaman uudelleen uraa miettiville tarkoitettua spygiatriaaa. Varasin ajan ja menin paikalle. En oikein tienny mitä siellä sanoa tai mitä siellä puhutaan. Aluksi puhuttiin siitä mitä olen aikasemmin tehnyt. Kerroin samalla mun vaivasta ja oireista, että pitäisi miettiä jotain fyysisesti kevyempää työtä. En oikein osannut miettiä, että mitä haluisin tehä. Ekalla tapaamisesta kuitenkin tultiin siihen tulokseen, etten saisi hakea töitä ennen ku pääsen leikkauksesta pois ja toipuisin. Toipumis aika on 1-4 viikkoa. Riippuu kuinka paikallani pysyn toipumisen aikana.

Tavallaan olin iloinen että en saa hakea töitä. Töiden hakeminen on välillä tosi uuvuttavaa kun kukaan ei vastaa työhakemukseen tai sitten ei ilmoiteta, että ei tullu valituksi. Sainkohan yhden vastaus kirjeen "sinua ei tälläkertaa valittu haastatteluun." Taisin lähettää noin 40 hakemusta. Sain nytten keskittyä kokopäiväisesti liikunnan harrastamiseen kun Nyt-liikunta tarjoaa sitä viikon jokaiselle päivälle melkein aamusta iltaan.

Sattuman kaupalla työkokeiluun.

Päätin vuoden alusta lähtien aloittaa prosessin painon pudotuksen rennolla meiningillä, pitämällä hauskaa vaihtelevalla liikunnalla mitä Nyt-liikunta tarjosi. Ensimmäisen kolmen viikon aikana tippui 5.5 kiloa. Mikä on musta ihan hyvä saavutus. Sitten iski pieni pelko kun sain ihan vahingossa työkokeilu paikan. Oli pakko tarttua tarjoukseen kun kaveri oli puhunut minut sisään. On nimittäin mahdollisuus tehä harrastuksesta ammatti mikä ei tullut aikaisemmin mieleen. Harrastan pyöräilyä jokaisen vuorenaikana. Enimmäkseen maastopyöräilyä fat-bikella ja nyt on mahdollista kouluttautua pyörä mekaanikoksi. 

Työkokeilu on työkkärin oma ns. työharjoittelu mitä jokainen meistä on peruskouluissa koennu. Eli en saa palkaa ja se kestää 3 kuukautta.


Palataan takas kun eka tyäviikko on takana.

Soinut biisilista: Chillin' on a dirt road (Spotify)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti