lauantai 18. helmikuuta 2017

Rakkaudesta Fillariin Part 1/2

Viikon aloitus näissä keleissä aamulla duuniin. Mantavat kelit!

Heippa. Tälläkertaa ajattelin vähän avaa mun ajatuksia polkupyöräilyä kohtaan ja tulevaa projektia. Silloin kun Helsinkiin muutin muutama vuosi sitten, pian sen jälkeen aloin varsinaisesti pyöräilee. Matkat oli lyhyitä eikä niin usein vuoden aikana, mutta hiffasin aika pian ettei hölkkäily ole se mun juttu, että mä vaan nautin siitä fillaroinnista. Maisemat vaihtuu nopeammin ja luonnossa tai metsässä on vaan niin paljon nähtävää. Joskus jopa törmää isompiin eläimiin siellä metsässä. Kuten pari viikkoa sitten oltiin Pellet Läskit porukalla ajelemassa Helsingin Keskuspuistossa talvisessa olosuhteissa, vastaan tuli peura. Aika pien just ajettiin kilpaa sen kanssa.

2015 päätin polkea töihin joka päivä, oli keli mikä tahansa niin sinne poljen. Ei ollut pitkä matka töihin onneksi. Päätös oli hyvä. Tarkoituksena vähentää omalla panostuksella päästöjä ja kannustaa muita tekemään samoin. Mutta kun viikon sotkee fillarilla kauheassa vesisateessa töihin alkaa pikkuhiljaa kyllästyttää se ajelu siel sateessa. Silloin jatkettiin dösällä pari viikkoa. Muistan sen ajan vielä. Taisi sataa Helsingissä noin 3 viikkoa putkeen. Heti tämän jälkeen taisin myös sairastua pitkään kestäneeseen poskiontelontulehdukseen. Tulehduksesta puhuin jo aikaisemmin. Se kesti monta kuukautta ennen kuin parannuin. Parantumisen jälkeen aloin kevään tullen heti fillaroimaan. En muista olinko ottanut kaikki ajetut kilometrit heti ylös, mutta niillä hetkillä päätin, että nyt kerään kaikki kilometrit ylös sinne Heiaheia palveluun. Tänä vuonna aion olla entistä tarkempi. Aion laittaa kaikki liikunta suoritukset ylös sinne heiaheia palveluun.

Intohimo

Ns. rakkaus lajiin on kasvanut. Haaveilen siitä, että olis joka keliin ja lajiin omat
Kuvassa kevät huolto menossa.
Takimmainen hybridi ja läski on minun.
Edessä oleva hybridi on ystäväni.
pyörät. Lähtökohtaisesti maasto-, maantie-, kauppa-, talvi- ja kesäpyörä erikseen. Tällä hetkellä mulla on kolmi vaihteinen hybridi pyörä jolla ajelin lenkkejä koko viime vuoden. Tajusin, että en sillä voi enää lenkkeillä. Vaihteet ja vauhti loppuu kesken. En pääse edes yli 20km/h vähän riesteilevällä tiellä. Olisko ennätys ollu 23km/h, mutta yleensä 19-21 keskinopeudella. Tähän ongelmaan olisi ratkaisuna ostaa cyclo cross pyörä jolla pääsisin hyvin lenkki- sekä retkiajoja. Joka muuten olisi loppukesästä suunnitteilla oleva reissu Norjaan. Ensin autolla Norjaan ja siellä sit seikkaillaan jalan ja pyöräillen. Sitten mulla on se läskipyörä, jolla pääsee talvella töihin ja mainiosti kesät, talvet tekniseen maastoajoon. Ja kahden viikon päästä kokoelmaan tulee se kesäpyörä, jolla sit pääsis kesällä puistoon, rannalle tai muuten vaan vklp ajeluja kaupungilla. Enää puuttuu se halpa mummopyörä jolla tehdä kauppaostokset ns. lähikauppaan.

Myöhemmin lisää kesäpyörästä a.k.a. Custom cruisesta

Kuunneltu biisilista: Summer Music 2016 Best hits (spotify)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti