sunnuntai 5. helmikuuta 2017

Eka viikko fillari mekaanikkona

Särkyä ja lepoa.

Maanantai tuli ja päätin ottaa kevyemmin liikunnan kannalta, en siis mene millekään liikunnan tunnille tällä viimolla. Mun jalkojen nivelet alkoi särkeä ja varsinkin tuota vasenta polvea särkee. Mun magnesium pillerit loppu tossa vuoden vaihteessa ja päätin etten ostaisi niitä kun ei ole varaa. Samaan aikaan lisäsin räjähdysmäisesti liikuntaa. Kahden viikon ja noin 20 liikuntatunnin jälkeen alkoi polvessa tuntua. Jokaisena aamuna kipu nivelessä aina voimistui. Päätin, että seuraavasta kelan työttömyysturvasta ostan magnesiumia. Kun sain magnesiumia ni heti kahden ison annoksen jälkee jo heti helpotti ja nyt jo huomattavasti mukavampi olla. Samalla tuli todistettua, et kyllä magnesium on tärkeää.

Fillarin huoltohommiin.

Keskiviikkona alkoi työkokeilu. Työkkärillä sanottiin etten saisi tottua sanomaan sitä työksi, mut jotenkin kun puhuu asiasta niin paljon helpompi sanoa "työpaikaksi." Eli olen siis kolme kk työkokeilussa(en saa palkkaa) Vantaalla pyöräliikkeessä. Pyöräliike etsi aikaisemmin uutta pyörä mekaanikkoa. Minusta olis nyt sit tarkoitus muovata pätevä mekaanikko ja samalla myös pyörä myyjä, jotta saisin täältä tai sitten muulta töitä alalta. Vanhojen pyörien huolto on ennestään tuttu nuoruudestani, mutta pyörät on viimeisten vuosien aikana kehittynyt niin paljon, etten ihan ymmärrä kaikkea. Myynti hommat on myös joksekki hallussa, mutta tuotteita pitäisi opetella, että osais myydä asiakkaalle oikean tuotteen.

Kuvassa omani läski pukilla.

Aluksi minulle opastettiin kuinka kasata perus lasten fillari. Siinä menikin ensimmäinen päivä kun kasasin noin kymmenen erilaista lasten fillaria ja huolsin kahden asiakkaan fillarit. Tutustuin myös paikkoihin ja työkaluihin. Seuraava päivä oli hiljaisempi, huolsin taas pari pyörää ja lisäksi tein oikein perusteellisen pesun ja huollon omaan läskipyörääni. Otin renkaat irti, tarkistin vanteet ja kaikki osat. Vanteet oli vähän soikeat, mutta korjaan ne myöhemmin samalla kun litkutan renkaat. Pyörässäni oli pari ongelmaa joita vein aikoinaan takuu huoltoon xxl urheiluliikkeeseen, mutta sain pyörän takaisin lähes koskemattomana. Nyt huolsin itse pyörän bike planetin opeilla ja pyörä on nyt kuin uusi. Oli miellyttävää päivän jälkeen ajella kotiin kun pyörässä oli uuden tuntua.

Kuvassa Teemu "Ramu" Ramstedtin huoltoon tullut fillari jolla Teemu ajaa
IBD tiimissä jonka itse perusti. Tiimin 3 tarkoitusta on 1. Tuoda IBD suolisto 
sairautta enemmän ihmisten tietoisuuteen. 2. Antaa vertaistukea sairautta
sairastaville ja läheisille 3. Houkutella lisää harrastajia liikunnan ja pyöräilyn pariin.
Viikon vika päivä ja vielä hiljaisempaa. Jos ulkona on plussaa tai vesisadetta ni ei ole kyllä yhtään asiakastakaan. Sama meininki oli aikanaan höyläämön hommissa. Sain kuitenkin jotain tekemistä. Sain nimittäin ihastella kun jääkiekkopelaajan Teemu Ramstedtin kilpapyörä tuotiin huollettavaksi. Kaverillahan alkaa kohta pyöräilykausi kun lätkä hommista pääsee kesälomille.

Loppupäivä kasailtiinkin vanhaa osiksi purettua cyclo cross fillaria. Pitäis itsellenikin hommaa sellanen. Ajattelin purkaa atomeiksi oman hybridi pyörän ja rakentaa siitä jotain cyclo cross tyyppisen, jos mahdollista.

Ensimmäinen (puolikas)viikko ei tuonut minulle mitään uutta. Ensi viikolla tulee toista kymmentä täysjosusitettua fillaria. Niitä kun pääsen kasailemaan ni opin vihdoinkin jotain uutta. Palataan.


Kuunneltu biisilista: Chillin' on a road (Spotify)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti